Ζητούμε στήριξη και συμμετοχή στις προσπάθειες μας
να αποτρέψουμε την καταστροφή του ποταμού Ερασίνου.

Τί συμβαίνει στον Ερασίνο στη περιοχή  της Βραυρώνας Μεσογείων;

Αντιπλημμυρικά έργα προβλέπονται στην κοίτη του Ερασίνου. Αρχίζουν από την εκβολή του στη θάλασσα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνας. Συνεχίζουν στην πεδιάδα με τις καλλιέργειες, στην κοιλάδα του αρχαιολογικού χώρου Πύργου Βραυρώνας και στην πεδινή περιοχή μέχρι την Αττική Οδό. Συνολικό μήκος περίπου 10 χιλιόμετρα. Ο εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή.
Σήμερα, 15.11.2018 ακριβώς έναν χρόνο μετά την καταστροφική πλημμύρα της Δυτικής Αττικής στην Μάνδρα, που στοίχησε την ζωή σε 24 συνανθρώπους μας και κατέστρεψε πάρα πολλές περιουσίες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, οι μπουλντόζες δουλεύουν ακατάπαυστα.
Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Ρέμα Πικροδάφνης εισέβαλε εκσκαφέας και άρχισε να σκάβει κοίτη και όχθη κοντά στην συμβολή του ρ. Καλογήρων και Πικροδάφνης, στο ύψος των οδών Θέμιδος και Πικροδάφνης.


1.Πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα ρέματα της Αττικής προς όφελος των πολιτών;

Τα ρέματα της Αττικής , (όσα έχουν απομείνει αλλά και όσα θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν και διασωθούν) είναι πνεύμονες, καταφύγια πανίδας και χλωρίδας, δίοδοι φυσικού δροσισμού- αερισμού, χοροί επαφής με το φυσικό περιβάλλον, χοροί φυσικής καλλιέργειας, εναλλακτικοί φ