Θα σας κάνουμε και ποτάμια (Ο Μαυρογιαλούρος στην Μάνδρα)

Σήμερα, 15.11.2018 ακριβώς έναν χρόνο μετά την καταστροφική πλημμύρα της Δυτικής Αττικής στην Μάνδρα, που στοίχησε την ζωή σε 24 συνανθρώπους μας και κατέστρεψε πάρα πολλές περιουσίες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, οι μπουλντόζες δουλεύουν ακατάπαυστα.

Μπουλντόζα

Δουλεύουν ακατάπαυστα για να δημιουργήσουν ένα ρέμα εκεί που δεν υπήρχε. Ο οικισμός της Μάνδρας βρίσκεται ακριβώς πάνω στην πορεία του ρέματος της Αγίας Αικατερίνης, το οποίο απλά εξαφανιζόταν όπου ξεκινούσε η πόλη. Οι χάρτες του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι χαρακτηριστικοί:

Ρέματα ΜάνδραςΡέμα Αγίας Αικατερίνης

Έργα τσιμεντολιθικής εποχής, με έντονους εκβραχισμούς, υπογειοποιήσεις ρεμάτων, εκτροπές, τσιμεντοστρώσεις εντός κοίτης και ότι άλλο η σύγχρονη αντιπλημμυρική προσέγγιση έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά η Ελληνική Πολιτεία συνεχίζει να εφαρμόζει σε όλα τα ρέματα πανελληνίως.

Τσιμεντόστρωσηυπογειοποίηση Αγίας Αικατερίνης 1Έργα Αγίας Αικατερίνης Μάνδρα

Την ίδια στιγμή δεν έχει γίνει κανένα γκρέμισμα αυθαιρέτου από τα δεκάδες που είχε εντοπίσει η Κρατική διεπιστημονική και αρμόδια ομάδα μελέτης. Δεν έχει γίνει κανένα έργο συγκράτησης φερτών και υδάτων στα ορεινά. Δεν έγινε αλλαγή της χάραξης της παλιάς Εθνικής οδού και σήμερα απλά αποκαταστάθηκε στην πρότερη της 15.11.2017 κατάσταση, με τα ίδια ανεπαρκή τεχνικά και το εύρος της κοίτης.

Δηλαδή έργο για να πούμε ότι κάναμε έργο. Για να χαρεί και ο κόσμος και φυσικά οι εργολάβοι.

 

 

 

 

Είδος Καταχώρησης
Submitted by Δ. Θεοδοσόπουλος on