Αγαπητά μέλη και αγαπητές/οι φίλες και φίλοι της Ροής,Σας καλούμε και σας παρακαλούμε να παραστείτε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας που θα γίνει την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 στις 7μμ και, σε περίπτωση μη απαρτίας, την επόμενη Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 στις 7μμ (τελική ημερομηνία) στο ιστορικό διατηρητέο κτίριο "Μπάγκειο" που βρίσκεται στην Πλ. Ομονοίας και Αθηνάς γωνία (Είσοδος από την πλατεία). Η παρουσία σας είναι εξαιρετικά σημαντική.
Ο Σύλλογος μας, με την επωνυμία «Σύλλογος Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων, Ροή» με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την προστασία και ανάδειξη των αστικών (κυρίως) ρεμάτων, των χειμάρρων και των ποταμών και του περιβάλλοντος γενικότερα. Το ΔΣ του Συλλόγου απαρτίζεται από επιστήμονες όλων των σχετικών κλάδων που αφορούν επεμβάσεις στο χώρο των ρεμάτων (Υδρολόγοι μηχανικοί, βιολόγοι, γεωλόγοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, περιβαλλοντολόγοι, τοπογράφοι) και μέλη άλλους ενεργούς πολίτες σε όλη την Ελλάδα.
Πρόσκληση Οι οργανώσεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ),Σύλλογος Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων -ΡΟΗ, ΟΖΟΝ, και ΚΙΝΗΣΗ για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και ΑΝΑΔΕΙΞΗ του ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣσας προσκαλούν σε συνέντευξη τύπου με θέμα: "Αντιπλημμυρικό έργο στον Ερασίνο-Βραυρώνα: Περιβαλλοντικές παραλείψεις διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή χρηματοδότρια Τράπεζα" την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 και ώρα 12:00 στο κτίριο της ΕΛΛΕΤ (Τριπόδων 28, Πλάκα) 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘέμα: «ΓΣ και εκλογές του Συλλόγου «Ροή» και συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα»
Αναβλήθηκε και πάλι η εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της αδειοδότησης μη επιτρεπόμενης οικοδομικής δραστηριότητας εκτός των ορίων του παραδοσιακού οικισμού Πάπιγκου και εντός του Πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου - Τμήμα Βίκος.
Ο Σύλλογος πολιτών υπέρ των ρεμάτων, Ροή" συμμετείχε στην διαμαρτυρία της 29ης Απριλίου 2023 στην Ραφήνα, συμπαραστεκόμενος στον αγώνα της "Κίνησης Πολιτών για την ανάδειξη και διάσωση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας", καταγγέλλοντας μαζί με πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις το καταστροφικό έργο που πρόκειται να γίνει στον 2ο μεγαλύτερο ποταμό της Αττικής που θα το μετατρέψει από προστατευόμενο υγρότοπο σε τσιμεντένιο αγωγό ομβρίων.

Το έργο του εγκιβωτισμού του Μεγάλου Ρέματος της Ραφήνας ξεκίνησε κακώς, σε εποχή αναπαραγωγής και επώασης της πανίδας του ποταμού, ενώ αναμένεται η κρίση του ΣΤΕ για
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, πατέρα του ιδρυτικού μας μέλους Φίλιππου Δραγούμη
Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της Αθήνας και πολλών άλλων δήμων της Ελλάδας εκπλήσσονται δυσάρεστα, βλέποντας κυριολεκτικά καρατομημένα τα δέντρα στις πλατείες και στους δρόμους.
Πρόσκληση και Πρόγραμμα
Διαδικτυακής Ημερίδας Τρίτη 5 Απριλίου 2022 | 18:00 – 21:00

Τεχνικά έργα στον Ερασίνο Βραυρώνας και ανάγκη σύγχρονων μεθόδων αντιπλημμυρικής προστασίας με σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό τοπίο

Σύνδεσμος εγγραφής: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_4PhLfWk3SLK1YIsWCMeyJw
Η Ροή - Σύλλογος Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων υπέβαλε την συνημμένη εξώδικη διαμαρτυρία, δήλωση και πρόσκληση σε σχέση με τα έργα στον Ερασίνο. Το κείμενο του εξωδίκου στο συνημμένο αρχείο.