Αυτοψία στο Ρέμα Φιλοθέης [στο υπόγειο τμήμα προς Χαλάνδρι] κατόπιν καταγγελίας για ρύπανση.

Αυτοψία στο Ρέμα Φιλοθέης

Την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, διαπιστώθηκε έντονη μυρωδιά πετρελαίου στην περιοχή του ρέματος της Φιλοθέης (παραποτάμου του Ποδονίφτη).

Κατά την επίσκεψή μας στο ρέμα, σε πάρα πολλά σημεία του ρέματος διαπιστώθηκαν χαρακτηριστικοί ιριδισμοί στην επιφάνεια των νερών και η οσμή του πετρελαίου ήταν έντονη σε όλο το μήκος της ανοιχτής κοίτης, από το ύψος του σταδίου μέχρι τη λεωφόρο Κηφισίας. Από την κατανομή αυτή της ρύπανσης, συμπεράναμε  ότι η προέλευση των ρύπων αυτών βρίσκεται ανάντη της γέφυρας της Κηφισίας, εντός των ορίων του δήμου Χαλανδρίου.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του συλλόγου μας. το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου "Ροή, Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων", ο τοπογράφος μηχανικός και σπηλαιολόγος, Δημήτρης Θεοδοσόπουλος και  σπηλαιολόγοι μέλη,  εισήλθαν  το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου 2020, .στο εγκιβωτισμένο τμήμα του ρέματος της Φιλοθέης κάτω από την Λεωφ. Κηφισίας με σκοπό να διαπιστώσουμε το σημείο προέλευσης του πετρελαίου που μόλυνε το ρέμα.

Γύρω στις 12:15 π.μ τελείωσε η αυτοψία, οριακά πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας (λόγω των μέτρων για τον covid 19).  Το σημείο απο το οποίο τρέχουν τα λύματα το ανακαλύψαμε. Όπως είχαμε υποψιαστεί έρχεται από το Χαλάνδρι η ρύπανση.

Μένει να βρούμε πλέον ποιός το προκαλεί και με παράνομες συνδέσεις ρίχνει λύματα στο ποτάμι.

Τα στοιχεία θα τα καταθέσουμε στο δήμο Φιλοθέης Ψυχικού και Χαλανδρίου και φυσικά σε κάθε νόμιμη αρχή.

 

https://www.facebook.com/groups/remataattiki/permalink/2690631061186839/

https://www.facebook.com/groups/remataattiki/permalink/2690617574521521/

 

 

Video
Είδος Καταχώρησης
Submitted by radmin on